Locatie en omgeving binnen 40 km van het “Waternest”

Het Hollands Plassengebied ligt midden in het Groene Hart en is een bijzonder landschap met vele meren, plassen, riviertjes en sloten. In dit gebied zijn dan ook vele mogelijkheden voor waterrecreatie, zoals een tocht per sloep of kano.

Het Waternest ligt op nog geen 30 minuten rijden van diverse steden, zoals Amsterdam, Leiden en Den Haag en de stranden van Scheveningen en Noordwijk.

Vergeet ook vooral de kleurrijke bollenvelden in het voorjaar niet.

Schiphol ligt op slechts 15 minuten.

Geniet, lach, relax en bewonder……

“Zeilen, fietsen, varen, kanoën, waterskien, skaten, zwemmen, wandelen, vissen, eten, cultuur”

Hoe kom je er?

Car_800x419     Met eigen vervoer via A4, afslag 5.

Plane_749x600        Vanaf Schiphol, 15 min. met taxi.

Train_800x439        Met de trein via Leiden en vervolgens de bus 56 ca 20 min.

Omgevingskaart

De Omgeving; wat is er te doen?

Kaag en Braassem, beleef het verhaal; vaartochten, fietstochten, wandelroutes, skate tochten, vissen, waterskien.

Kaag en Braassem: een karakteristiek Hollands polder- en plassengebied in het Groene Hart. De mensen hier hebben bijzondere verhalen over hun streekproducten, mooie routes, gezellige arrangementen, culturele evenementen en de historie van de elf dorpskernen. Ga op pad aan de hand van bijzondere wandel-, vaar- en fietsroutes. Proef een stukje boerenkaas. Bekijk de prachtige molens, kerken en monumenten. Geniet van een hapje en een drankje op één van de vele terrassen: Kaag en Braassem, beleef het verhaal.

De Kaag/Kaag eiland/Warmond

Portaal tot de Kagerplassen; bootverhuur, restaurants, zeilscholen.

Centraal gelegen in de Randstad, tussen Amsterdam en Leiden ligt het watersportgebied de Kagerplassen. Het centrum bestaat uit het dorpje Buitenkaag en over de Ringvaart ligt het schilderachtige eiland Kaag. De vele oude pandjes wekken de indruk dat de tijd heeft stilgestaan in dit unieke watersportdorpje. De Kagerplassen vormen een waar eldorado voor liefhebbers van zeilen, kanoën, roeien, waterskiën, schaatsen en vissen. Ondanks alle watersportactiviteiten ademt Kaag rust uit en de prachtige vergezichten over water en weides nodigen uit voor een wandeling. Daarnaast is het goed toeven op de terrasjes aan het water. Er zijn in het dubbeldorp diverse restaurants, watersportgebonden bedrijven, waaronder zeilscholen, voor de allerkleinsten een speeltuin.
Bij diverse Horecalocaties en de pont staan in het seizoen op het eiland de zogenaamde Zilveren Fietsen, die u net als een winkelwagentje bij de supermarkt, mag gebruiken om op het eiland te fietsen.

Leiden, met o.a. CORPUS, een reis door de mens

Leiden is bekend om haar hofjes, haar universiteit, haar musea en haar roemrijke geschiedenis. De grachten, de monumentale panden, de steegjes, de schatkamers van kennis, de cultuur en de wetenschap; Leiden is een bezoek meer dan waard.

In CORPUS beleef je in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’. Dat is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld. Nergens anders krijg je zo’n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven, dat is het motto van CORPUS!

Noordwijk een plek om verliefd op te worden

Noordwijk is een moderne kustplaats met een rijke historie. Het is het bruisende hart van de befaamde Bollenstreek met als grootste blikvanger het 13 kilometer lange zandstrand. Maar ook de levendige boulevards, de sfeervolle oude dorpskern, robuuste duinen en weidse bossen zijn topattracties. Noordwijk is dan ook hét decor voor dagjes er op uit. Dankzij uitstekende restaurants, tal van evenementen en activiteiten en een bruisend uitgaanscentrum, verveelt Noordwijk nooit;  een plek om verliefd op te worden… en te blijven!

De bollenvelden/ Keukenhof, maart tot mei

Gedurende de bloei van de bloembollen zijn Noordwijkerhout en de Bollenstreek één van de meest kleurrijke en geurrijke plekken ter wereld. Na de krokussen begint eind maart een overweldigende bloei van tulpen, narcissen en hyacinten die tot in mei doorloopt. Heeft u ooit meer dan 7 miljoen tulpen, narcissen en hyacinten zien bloeien?

Keukenhof, hét mooiste lentepark ter wereld! Naast de ruim 32 hectare aan bloemen, biedt het park 30 inspirerende bloemenshows, 7 verrassende inspiratietuinen en 100 prachtige kunstwerken. Keukenhof is wereldberoemd, uniek en al meer dan 60 jaar het decor voor de meest schitterende foto’s.

Schiphol

Schiphol, of Luchthaven Schiphol (in het Engels Schiphol Airport, Amsterdam Airport, Schiphol Airport Amsterdam of Amsterdam Airport Schiphol genoemd), is de grootste Nederlandse luchthaven en een van de belangrijkste luchthavens van Europa. Schiphol was in 2010 qua aantallen in passagiersvervoer het vijftiende vliegveld ter wereld Het vliegveld ligt in de gemeente Haarlemmermeer en bevindt zich ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam. Schiphol is de thuishaven van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM, Corendon, en Transavia, Daarnaast is het de Europese hub van Delta Air Lines en de derde hub van prijsvechter Vueling, ook gebruikt Easyjet de luchthaven als hub. De luchthaven ligt enkele meters onder zeeniveau en telt zes start- en landingsbanen.

Amsterdam

Wat Amsterdam zo aantrekkelijk maakt is de combinatie van de 17e-eeuwse historische sfeer en de mentaliteit van een moderne wereldstad. De kleinschalige gebouwen en de intimiteit van straten, grachten en pleinen creëren een sfeer die bezoekers uniek vinden.

De stad heeft de hoogste dichtheid van musea ter wereld en kent culturele hoogtepunten als het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis en het Rijksmuseum, waar Rembrandts wereldberoemde werk De Nachtwacht hangt. Bekijk de Amsterdamse attracties: ga een middagje naar dierentuin Artis of boek een rondvaart door de Amsterdamse grachten. De beste manier om Amsterdam te ontdekken is op de fiets. Fiets door de stad alsof u zelf een inwoner van Amsterdam bent.

Den Haag

Den Haag is één van de meest bijzondere steden van Nederland. Niet alleen omdat hier onze regering is gevestigd, maar ook door de vele monumenten, historische buurten en ligging nabij de kust. Den Haag staat ook bekend als ‘de stad van vrede en recht’ en wordt de residentiestad genoemd, door de vele leden van het Koninklijk Huis, die woonachtig zijn in het chique Den Haag.

Aan het Plein en de Grote Markt liggen volop gezellige horecagelegenheden, waar het alle dagen van de week bruist. Het winkelaanbod is even zo gevarieerd als de stad zelf; u vindt er alles van luxe warenhuizen en bekende wereldmerken tot en met gezellige straten vol boetiekjes en snuisterijenwinkels. Daarnaast biedt Den Haag veel kunst en cultuur van wereldniveau.

Tot slot bewijst Den Haag dat een moderne skyline en een historische binnenstad goed met elkaar samen kunnen gaan. Een verwennerij is het strand van Scheveningen, de bekendste badplaats aan de Nederlandse kust, waar je in de zomer kunt zonnebaden en in de winter kan uitwaaien. Met attracties als Madurodam en het Omniversum is Den Haag ook voor het jonge publiek een feest.

Vaartochten

Het Hollands Plassengebied ligt midden in het Groene Hart en is een bijzonder landschap met vele meren, plassen, riviertjes en sloten. In dit gebied zijn dan ook vele mogelijkheden voor waterrecreatie, zoals een tocht per sloep of kano.

Mooie dagtochten met een sloep kunnen er ook gemaakt worden naar Leiden (op 1 uur varen) en zelfs varen door de beroemde grachten van Amsterdam (op 3 uur vaarafstand)

Vaarkaart Kagerplassen downloadbaar als pdf (klik op de foto)

Map Lake district Kagerplassen_800x582